top of page

Hoe kan ik met bloggen nieuwe klanten aantrekken?

Bijgewerkt op: 31 okt. 2018

Oké, ik ben er klaar voor. Mijn huisstijl is doorgevoerd, mijn website is af (voor zover een website 'af' kan zijn) en mijn eerste opdrachten zijn succesvol afgerond. Top! Laat die nieuwe klanten maar komen! Vraag: hoe ga ik die nieuwe klanten aantrekken? Google weet mij inmiddels te vinden alleen kan het nog wel even duren voordat ik hoog in de zoekresultaten eindig. Man, als ik op de eerste pagina kom ben ik al best tevreden.


Bloggen schijnt een prima activiteit te zijn om de vindbaarheid van je website een boost te geven. Is dat wel iets voor mij? Kan ik dat? Waar moet ik dan over bloggen? En hoe pak ik dat het beste aan? De cursus 'Bloggen voor meer klanten' van Schrijfvis lijkt me een ideale start. Eens kijken wat deze schrijver (en journalist) hierover te vertellen heeft, want volgens hem is het bijhouden van een blog een geschikte tool om nieuwe klanten aan te trekken!


In zijn cursus 'Bloggen voor meer klanten' laat Schrijfvis je kennis maken met technieken om goede blogs te schrijven. En met goed worden blogs bedoelt die mensen raken. En die hopelijk zelfs aanzetten tot actie. Want dat is wat je wil toch? Het is in ieder geval wat ik wil!


Inmiddels heb ik de cursus bijgewoond en ik moet zeggen dat ik er veel aan gehad heb. In 3 uur tijd legt Schrijfvis uit hoe je lezers je verhaal intrekt. Hoe je spanning opbouwt. En hoe je mensen aan kan zetten tot actie. Hij laat je zien hoe je met goed geschreven blogs tientallen, misschien zelfs honderden, extra klanten aan kan trekken via Google. Ik geloof daar in! Dat wil ik ook!


Ik weet nu dat ik moet zoeken naar frisse, actuele en gedurfde onderwerpen. Dat het presenteren van mijn worstelingen beter uitpakt dan het presenteren van mijn successen. Het belang van het zo dicht mogelijk bij mijn lezers staan erg belangrijk is. En dat ik erachter kan komen hoe dat te doen door mijzelf steeds af te vragen wie mijn lezers (klanten) zijn, wat ze willen en waar zij nou juist mee worstelen. Dat persoonlijkheid in mijn blogs kan zorgen voor herkenning en een bepaalde mate van expertise. En dat ik clichés en vakjargon maar beter kan vermijden. Kijk, daar kan ik wat mee. Bedankt Dennis!

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page